Aanstormend/startend specialist HL7

Over de vacature

Ben je een analytisch ingesteld persoon die blij wordt van teamwerk en het oplossen van ingewikkelde puzzels? Werk je graag op fundamenteel/conceptueel niveau aan standaarden in plaats van in de waan van de dag? Wil je graag een tastbare bijdrage leveren aan oplossingen met een grote maatschappelijke impact? Lees dan vooral verder over deze mooie vacature.

Even kort voorstellen: Wij zijn Nictiz, de Nederlandse kennisorganisatie voor digitale informatievoorziening in de zorg. Ons doel is om door het efficiënt delen van zorginformatie bij te dragen aan de kwaliteit en veiligheid van de zorg en het verlagen van de administratieve regeldruk op zorgverleners.

Om dit mogelijk te maken zijn standaarden nodig voor zowel de vastlegging van de informatie als voor de uitwisseling van informatie tussen medische apparatuur en applicaties. Uitwisseling gebeurt op basis van internationale standaarden, bijna altijd van HL7. Nictiz is verantwoordelijk voor de praktische toepassing van deze en andere wereldwijde standaarden in het Nederlandse zorgdomein.

Wat je gaat doen

Allereerst ga je veel leren. Je hebt vanuit je studie of werkervaring kennis van de bouwstenen van HL7 en wellicht ook al ervaring opgedaan met de praktische toepassing ervan. Dan nog vergt het een verdieping van je kennis om met zorgverleners en IT-leveranciers te kunnen sparren over de juiste oplossingsrichting van hun vraagstukken.

Qua werkinhoud: als specialist gegevensuitwisseling ontwerp je de technische onderdelen (specificaties) van een informatiestandaard. Je werkt daarbij met verschillende tools en technieken vanuit de softwareontwikkeling en je draagt, na publicatie, bij aan het beheer en de doorontwikkeling. Je adviseert de partijen die onze informatiestandaarden implementeren en je bent actief betrokken bij de kwalificatie van deze systemen.

Jouw doel is het versterken van interoperabiliteit op het gebied van gegevensuitwisseling in de zorg. Daarbij ben je een echte ‘spin in het web’ en werk je samen met onze specialisten van informatiestandaarden, verschillende samenwerkingspartners en leveranciers. Je opereert middenin van de actualiteit.

Deze functie is tweeledig:

 • Bijdragen aan de realisatie van toepasbare informatiestandaarden in de zorg door ontwikkeling en beheer van infrastructurele onderdelen;
 • Afstemming en samenwerking met relevante marktpartijen zodat de interoperabiliteit gewaarborgd is.

Wanneer je nog geen kennis van het HL7 FHIR-raamwerk hebt, leiden wij je binnen Nictiz op. Je gaat leren over de samenhang van de standaarden en efficiënt voort te bouwen op werk van je collega’s. Wij zijn op zoek naar iemand die zich snel weet te ontwikkelen naar expertniveau op het gebied van de HL7-standaarden.

Wat we je kunnen bieden

Werken in deze functie bij Nictiz geeft jou:

 • Rechtstreekse invloed op het definiëren van de toekomstige regels en standaarden omtrent gebruik en uitwisseling van zorgdata.
 • Werk met maatschappelijke relevantie, waar resultaat voor de zorgmarkt en niet winst de drijfveer is.
 • Een complexe omgeving waarin je intellectueel wordt uitgedaagd.
 • Een sociale en vriendelijke werksfeer met bevlogen collega’s die betrokken en makkelijk benaderbaar zijn.
 • Bewegingsvrijheid en autonomie om je werk vorm te geven en uit te voeren, zowel inhoudelijk als qua werk-privé balans.
 • Uitgebreide kansen voor persoonlijke groei en leren.
 • Een startsalaris tussen €3500 en €4000 (afhankelijk van je voorkennis), premievrij pensioen, 5% eindejaarsuitkering en 30 vakantiedagen.

Wie we zoeken

De sleutel voor deze vacature zit in analytisch en verbindend vermogen. Je ontwikkelt standaarden die door anderen weer worden gebruikt om oplossingen te bouwen en bent dus niet zelf de eigenaar van het eindresultaat. Je moet in staat zijn om op basis van jouw kennis van de techniek, vanuit het standpunt van de ontwikkelaars te kijken naar vraagstukken.

Natuurlijk heb je bestaande kennis en competenties nodig om van deze job een succes te maken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan:

 • Een analytische instelling op HBO/WO-niveau;
 • Brede basiskennis van scripttalen/technieken, Git, XML, JSON, XSLT, etc.;
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden zowel in Nederlands als Engels;
 • Consultatieve instelling en klantgerichte houding;
 • Bestaande kennis van het zorgveld, zorginformatiestelsel en HL7/FHIR zijn een pré, maar als je goed thuis bent in de onderliggende technieken komen we er samen ook uit.

Mocht je vragen hebben, neem dan gerust contact op met Richard ten Brink via werving@nictiz.nl of 06-11884361. Als je direct al enthousiast bent kan je natuurlijk ook meteen reageren door een mail te sturen naar werving@nictiz.nl

Scroll naar boven