MIKpunt organiseert gedurende het hele collegejaar verschillende activiteiten. Er zijn zowel recreatieve als onderwijs-gerelateerde activiteiten. De recreatieve activiteiten hebben als doel de studenten elkaar beter te laten leren kennen en om na de studie het hoofd leeg te maken. Bij de onderwijs-gerelateerde activiteiten maken studenten bijvoorbeeld kennis met het bedrijfsleven en kunnen zij op laagdrempelig niveau contact maken met docenten.

Almanak
Ieder jaar brengt MIKpunt een Almanak uit. Deze Almanak wordt gemaakt door de Almanakcommissie. In de Almanak staan alle activiteiten van dat jaar en nog veel meer leuke pagina’s.
Alumniborrel
De alumniborrel wordt georganiseerd voor oud-MIKkers. Zij kunnen hier bijpraten met hun ex-studiegenoten en verhalen uitwisselen over hun leven na Medische Informatiekunde.
Alumnitour
Tijdens de Alumnitour bezoeken de eerstejaars drie bedrijven, onder begeleiding van mentoren. Elk jaar wisselen de deelnemende bedrijven af. De dag wordt afgesloten met een borrel in de Epsteinbar.
Boottocht
Tijdens de boottocht varen we door de Amsterdamse grachten. Zo leer je de stad waar je studeert nog iets beter kennen.
Buitenlandse Reis
De Buitenlandse Reis wordt georganiseerd door de Buitenlandse Reiscommissie. Een hele gave ervaring om met studiegenoten een nieuwe plek te verkennen en te zien waar de commissie hard voor heeft gewerkt.
Constitutieborrel
Tijdens de constitutieborrel wordt het stokje aan het nieuwe bestuur overgedragen. Ze zullen toosten met andere verenigingen op het aankomende jaar.
Eindejaarsbarbecue
Aan het eind van het studiejaar is het tijd voor de eindejaarsbarbecue! Kom gezellig langs om met ons te barbecuen. Vier zowel het eind van het studiejaar als het begin van de zomervakantie.
Gala
Het MIK gala wordt georganiseerd door de Galacommissie. Zij kunnen er voor kiezen het Gala vooraf te laten gaan met een diner of een extra mooi feest te organiseren. Iedereen ziet er altijd prachtig uit tijdens het Gala!
Introductieweek
De introductieweek wordt georganiseerd voor eerstejaars studenten Medische Informatiekunde en Geneeskunde en vindt plaats voor aanvang van het studiejaar. Een hele week staan er verschillende activiteiten op het programma. Je leert hierdoor je mede-studenten en de stad goed kennen! Niks is verplicht, maar elke avond kan je met je groep uitgaan in een leuke club in Amsterdam.
Jaartrui
Elk jaar wordt er een MIKpunt jaartrui uitgebracht. Een leuk souvenir en tegelijk een tijdlijn van je tijd bij MIKpunt.
Kroegentocht
Tijdens de kroegentocht zullen we langs verschillende kroegen gaan in Amsterdam om een lekker biertje te drinken.
Liftweekend
Elk jaar wordt er een Liftweekend georganiseerd door de Liftcommissie. Tijdens dit weekend gaat een groep MIKkers zelf liften naar de eindbestemming. Een super toffe ervaring!
Tijdens de Masterlunch kunnen Masterstudenten Medical Informatics kennis maken met elkaar. De lunch wordt tweemaal per jaar georganiseerd: in september en in februari.
Netwerkborrel
MIKpunt organiseert jaarlijks een Netwerkborrel. Deze borrel heeft als doel studenten kennis te laten maken met de bedrijven waar zij terecht kunnen komen na het voltooien van de opleiding. Door de Netwerkborrel in de Epsteinbar te houden, wordt er een informele sfeer gecreëerd, waardoor student en bedrijf elkaar ongedwongen beter leren kennen. Ook worden hier mogelijkheden voor stages en (bij)banen besproken.
Onderwijsprijs
Studenten kunnen stemmen op hun favoriete: docent Medische Informatiekunde KIK, docent Medische Informatiekunde medicus, Medische Informatiekunde module en beste docent Medical Informatics. De winnende docenten winnen een mooie beker.
Ouderdag
De ouderdag wordt speciaal georganiseerd voor ouders/verzorgers van de MI studenten. Laat je ouders/verzorgers kennismaken met jouw studieplek en studiestof. Durven zij de uitdaging aan?
Sportactiviteit
Ieder jaar organiseert MIKpunt een sportactiviteit. Hierbij kunnen de MIkkers even lekker bewegen. Eerdere jaren zijn onder andere paintballen en rollerskaten langsgekomen.
Student-docent borrel
Tijdens de student-docent borrel kunnen studenten en docenten elkaar beter leren kennen in een informele sfeer. Zo kan je via de pubquiz samenwerken met de docenten om de winst te behalen. Daarna is er nog ruimte voor een drankje.

Scroll naar boven