Nieuwsbrief Januari 2024

Beste lezer,

Namens heel bestuur 28 wens ik je een gelukkig en gezond 2024! 

Voordat we vooruitblikken op de aankomende twee maanden, kijken we nog even met een warm gevoel terug op de afgelopen twee maanden. Ook lees je in deze nieuwsbrief hoe het met de commissies gaat en krijg je meer informatie over onze hoofdsponsor: Furore. Veel leesplezier!

Afgelopen twee maanden

De afgelopen twee maanden waren gevuld met een scala aan plezierige activiteiten. Hieronder staan ze nog even voor je op een rijtje:

Op 1 november trapten we af met de jaarlijkse biercantus! Wij hebben onwijs genoten van alle aanwezige leden die met veel enthousiasme de liederen hebben meegezongen.

Hierna volgde de sinterklaasborrel in de Epsteinbar! Hier hebben we onder het genot van wat pepernoten met elkaar over van alles bijgepraat en besproken hoeveel zin we hadden in de kerstvakantie.

Als laatste activiteit voor de welverdiende kerstvakantie hebben we onder het genot van een biertje met onze sponsoren kunnen praten tijdens de netwerkborrel.

Aankomende twee maanden

De komende twee maanden staan er tal van leuke activiteiten op de planning! Als ze nog niet automatisch in je agenda zijn verschenen, kun je dit eenvoudig doen via onze website.

We trappen het jaar af met onze nieuwjaarsborrel in de Epsteinbar op 9 januari. Zorg ervoor dat je erbij bent, want elk uur maak je kans op fantastische prijzen!

Als je je ouders wilt laten zien waar jij dagelijks mee bezig bent als MIkker, schrijf je dan vooral in voor de ouderdag op 13 januari! Ze kunnen letterlijk in jouw schoenen staan door twee colleges bij te wonen, gevolgd door een gezellig drankje in de Epsteinbar.

De daaropvolgende activiteit blijft nog even geheim, maar noteer alvast 19 februari in je agenda! Samen gaan we een spannende (!) ervaring beleven.

En dan, voor velen dé activiteit van het jaar: het MIKpunt gala! Op 21 februari genieten we samen van een heerlijk diner bij Chipsoft, gevolgd door een bruisende avond in Amsterdam. We hopen jullie daar te zien, gehuld in jullie beste belated valentines outfit!

Commissie updates

Buitenlandse Reiscommissie: Wij zijn nu bezig met het plannen van de activiteiten en kijken erg uit naar de reis met jullie!

Liftcommissie: De voorbereidingen zijn in volle gang! Wij hebben er onwijs veel zin in en hopen jullie te zien in mei van dit jaar.

Galacommissie: Woensdag 21 februari is het MIKpunt gala, we beginnen met een diner bij Chipsoft waarna we verder gaan feesten in een club in hartje Amsterdam!

Almanakcommissie: Het gaat goed met de almanak! Het zou ontzettend fijn zijn als iedereen zijn gevraagde stukjes op tijd inlevert 🙂 

Bijdrage Furore Conclusion nieuwsbrief januari

Als specialist in de Zorg-ICT is Furore Conclusion op drie vlakken actief; het elektronisch patiëntendossier (EPD), Data en Software Engineering. Zij deelt regelmatig haar kennis met de leden van MIKpunt, bijvoorbeeld tijdens de recente masterclass over dashboarding. Een leuke én leerzame manier om kennis met elkaar en het werkveld te maken. Het is dan ook niet vreemd dat veel studenten én alumni hun weg naar Furore weten te vinden. Zo ook Toya Ahmed en Foppe Crezee.

Toya zat in het laatste jaar van haar studie Medical Informatics toen ze vlak voor de zomer aan haar afstudeerstage bij Furore begon. Dat beviel zo goed, dat ze daarna is gebleven. Als implementatieconsultant heeft ze onder meer het Haaglanden Medisch Centrum ondersteund met de implementatie van HiX 6.3. standaard content. ‘Furore geeft mij de mogelijkheid om ervaring op te doen en te leren van ervaren collega’s.’

‘Het leuke aan mijn baan is dat geen opdracht hetzelfde is. Iedere klant verwacht weer andere dingen van mij’ vertelt Foppe. Tijdens zijn bachelor maakte Foppe al kennis met Furore via studievereniging MIKpunt. Na het halen van zijn master en een aantal positieve gesprekken werd hem al snel duidelijk dat werken als data developer bij Furore goed bij zijn ambities aansloot. Nu adviseert hij dagelijks zorginstellingen op het vlak van data-uitwisseling en standaardisatie.

Toya en Foppe nemen beiden deel aan het Young Professional Programma van Furore. Toya: ‘Dat is een programma waar alle starters ervaringen uitwisselen en waar we tools en kennis krijgen aangeboden waarmee we ons kunnen ontwikkelen.’ In twee jaar tijd krijgen zij diverse trainingen aangeboden om de stap van Young Professional naar Professional te maken. Uiteraard stippelen zij hun eigen carrièrepad uit, afhankelijk van wensen en ambities.

Ben je nieuwsgierig geworden naar een stage, traineeship of baan bij Furore? Lees dan hier verder: https://www.conclusion.nl/furore/werken-bij/mikpunt

Hopelijk heb je veel plezier gehad tijdens het lezen van deze nieuwsbrief. Over twee maanden zul je de volgende in je mailbox kunnen verwachten.

Heel veel liefs,

Anne

Scroll naar boven